Předpokládaná doba čtení: 3 minuty
Užijte si odpočinek a dobroty z grilu! Máme pro vás tipy na skvělé restaurace, ve kterých můžete navíc platit s vaší stravenkovou kartou eStravenka.
Také milujete grilování, k tomu dobré pití a příjemné posezení s přáteli? Stačí vzít svou elektronickou stravenku eStravenka, milou společnost a vydat se vstříc novým kulinářským zážitkům.
Grilování je opravdové umění
Je to rituál, který spojuje lidi u dobrého jídla a učí nás zpomalit, užívat si okamžik a oslavit život a jeho krásy. A k těm bez debat patří i dobré jídlo.
Počátek grilování najdeme tisíce let zpátky, kdy lidé objevili, že maso pečené nad ohněm je chutnější a stravitelnější. Dnes jsou nejoblíbenějšími kousky z grilu steaky, ryby, žebra, křidélka, ale i hotdogy či hamburgery. Na své si ale přijdou i vegetariáni, skvělé jsou totiž i grilované sýry, zelenina, vegetariánské burgery a dokonce i ovoce, např. ananas, broskve nebo banány.
A víte, jaký je rozdíl mezi grilováním a BBQ (barbecue)? BBQ pochází z indiánské kuchyně a jde o delší přípravu masa při nižší teplotě a často i s trochou kouře. Tímto postupem lehce připravíte i větší kusy masa. Klasické grilování je pak naopak o rychlé přípravě při vysoké teplotě.
Kam můžete na lahůdky z grilu s vaší nejoblíbenější stravenkou?
- V Habanero Mexican Grill jsou specialisté na grilování v mexickém stylu. Vybírat můžete z hovězího, kuřecího nebo vepřového masa, které doplníte rýží, fazolemi, zeleninou a variantami pálivých omáček. Užijete si zde také typické mexické tachos, burritos, enchiladas, ale také quacamole nebo papričky jalapeños. A náš tip na dezert? Určitě tres leches ze třech druhů mléka. Restaurace najdete v Praze.
- V severočeském Chomutově pak určitě navštivte Castor Grill Restaurant. Dejte si steak ze svíčkové nebo tuňáka, BBQ vepřovou krkovici nebo kuřecí supreme s bylinkovým máslem. Z výběru burgerů vyzkoušejte třeba pastrami BBQ burger z uzené hovězí hrudi nebo vegan burger z pečené čepy a černých fazolí. A k tomu třeba domácí lanýžové krokety s mandlemi.
- Restaurace Kobe restaurant najdete na několika místech v Praze a v Brně. V Kobe na Václavském náměstí si pochutnáte na filírovaném rump steaku z plemene Black Angus nebo na skvělém grilovaném steaku z lososa. Obojí doplněné teriyaki omáčkou, domácími hranolky nebo jasmínovou rýží. A tip pro maximální gurmány? Steak z jednoho z nejluxusnějších druhů masa, japonského skotu Wagyu. Pro tento druh masa je typické mramorování, neboli ukládání mezisvalového tuku. Steak je šťavnatý a jemný a vychutnat si ho můžete třeba v Kobe na Roztylské ulici.
Udělejte si čas a zajděte s blízkými za dobrodružstvím chutí z grilu. A zaplaťte se svou nejvýhodnější stravenkou eStravenka, třeba moderně mobilem nebo chytrými hodinkami pomocí Apple Pay nebo Google Pay.