Objevte autentické chutě Indie v restauraci Góvinda

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Nenechte si uniknout vegetariánskou restauraci Góvinda. Nejenže se zde skvěle najíte, ale můžete tu platit i s elektronickou stravenkou eStravenka. Bezmasým jídlem navíc podpoříte udržitelnost.
hummus a falafel

Pokud máte rádi indickou kuchyni, koření a vůni vonných tyčinek, určitě zajděte do Góvindy. Tento koncept vegetariánských restaurací je známý po celém světě a vy můžete jednu z nich navštívit právě v Praze. A dokonce zde lze platit i se stravenkovou kartou eStravenka.

Vychutnejte si oázu klidu v rušném centru

Restauraci Góvinda najdete na Soukenické ulici a je opravdovou oázou v ruchu velkoměsta. Funguje už 30 let a denně mimo neděle zde připravují lahodné speciality podle starodávných indických receptů. Oběd se skládá z pestrého menu sestaveného z několika chodů. Součástí je vždy luštěninová polévka, sabdží (indická směs zeleniny, brambor a koření), jasmínová nebo basmati rýže, druhá příloha a salát nebo raita, což je zelenina nebo ovoce ve smetanovém jogurtu s kořením. A případně dezert. Pokud máte velký hlad, můžete si zajít pro přídavek zdarma.

V nabídce má Góvinda i skvělé sladkosti, které si můžete koupit také domů nebo pro kolegy do kanceláře. V přízemí budovy pak najdete orientální obchůdek, kde lze pořídit drobné dárky pro sebe nebo své blízké. A protože nejen jídlem je člověk živ, každou středu zde mají speciální program. Tak zajděte třeba na přednášku z Bhagavad-Gíty, což je jeden z nejslavnějších duchovních spisů indické tradice. Novinky Góvindy můžete sledovat i na Facebooku.

Vegetariánství a veganství pomáhá planetě

Víte, že pokud by lidé omezili konzumaci masa, významně by to přispělo k udržitelnosti a ochraně přírody? Vegetariánství pomáhá na mnoha frontách. Šetří přírodní zdroje, protože chov hospodářských zvířat vyžaduje velké množství půdy, vody, energie a produkuje spoustu skleníkových plynů. Vegetariánská strava přispívá i k zachování biodiverzity. Kdyby bylo méně chovných zvířat, ubyl by tlak na odlesňování a pěstování sóji, která slouží jako krmivo pro zvířata po celém světě.

Vegetariánství přináší také mnoho zdravotních výhod pro člověka, významný je ale i etický rozměr a omezení utrpení zvířat chovaných v nedůstojných podmínkách. Šetří také peněženky a je levnější než tradiční jídelníček s masovými výrobky. A to vše dohromady už je hodně důvodů k zamyšlení, co říkáte?

Vyzkoušejte lahodná indická vegetariánská jídla, i když jste třeba běžní „masožravci“. Uvidíte, že budete mile překvapení novými obzory. A nezapomeňte si s sebou do Góvindy vzít i vaši nejoblíbenější stravenku eStravenka.

Zajděte na skvělé jídlo s vašimi kolegy a plaťte vaší eStravenkou, kterou nyní můžete mít i ve formě virtuální karty a platit pomocí mobilu nebo chytrých hodinek prostřednictvím Apple Pay nebo Google Pay.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…