Předpokládaná doba čtení: 3 minuty
Oblíbená olomoucká restaurace Green Bar fandí bezmasému a zdravému stravování. Existuje již 16 let, kuchaři nají své receptury dopilované k dokonalosti, a přesto jsou inovativní a neustále přichází s novinkami. V Green Baru můžete navíc zaplatit s vaší oblíbenou eStravenkou.
Dnes vám představíme další restauraci, která jde vstříc zdraví i přírodě. Jmenuje se Green Bar a je to historicky první vegetariánská restaurace v Olomouci. Podnik najdete v centru města ve Ztracené ulici a úspěšně funguje už od roku 2007. Nabízí lehká vegetariánská, veganská i bezlepková jídla s důrazem na čerstvost a lokální zdroje. V Green Baru totiž ví, že za každým dobrým jídlem stojí kvalitní suroviny, a tak jejich velkou část odebírají od místních pěstitelů, dodavatelů a farmářů.
Najíst se sem chodí nejen příznivci alternativních stravovacích směrů, ale i běžní strávníci, kteří si chtějí svůj jídelníček zpestřit a odlehčit. A mívají zde opravdu plno.
Co si dáte v Green Baru dobrého?
Bohatá každodenní nabídka obsahuje velký výběr teplých hlavních jídel, polévku, saláty, domácí pečivo, dezerty a teplé i studené nápoje. A přesto, že se jedná o vegetariánskou jídelnu, jednou týdně do menu zařazují i čerstvou rybu. V jídelně se samoobslužným barem si navíc jídlo poskládáte sami podle svých preferencí a platíte tak jen za to, kolik si toho sami „naložíte“.
Mezinárodní i sezónní chuťové inspirace
Pravidelně Green Bar pořádá i mezinárodní dny inspirované cizokrajnou kuchyní. Můžete zde tak objevovat například řecké recepty plné zajímavých chutí, indickou kuchyni se všemi jejími barvami, vůněmi a kořením, polskou kuchyni nebo americkou s hamburgery a mac&cheese. Oblíbené jsou také tématické dny, kdy je v hlavní roli určitá potravina či výživový směr (čočkové dny, těstovinové nebo bezlepkové). Oblíbené je zde i vaření podle sezóny, takže si na jaře užijete velikonoční menu, v létě pak spoustu zeleniny, ovoce, borůvek a chřestu, na podzim houby, dýně a svatomartinské hody, v zimě třeba cibulové nebo vánoční menu.
A protože jsou kuchaři z Green Baru opravdu inovativní, neustále vymýšlejí různé novinky a vegetariánské variance na klasickou českou gastronomii.
Zaplaťte zde svou kartou eStravenka
Až budete v Olomouci, Green Bar určitě navštivte, stojí to za to. Podpoříte tak myšlenku vegetariánského stravování, zdraví a lokálnosti. Platit můžete s vaší oblíbenou elektronickou kartou eStravenka.
Zajímá vás, jak přistupujeme k ochraně životního prostředí u nás v Up Česká republika? Přečtěte si o našich snahách na webu na stránce Ekologie.