Salát vadne závistí a guláš z tofu stydne studem – na řízek prostě nemají, ani kdyby se rozkrájely. Toto eso středoevropské gastronomie zaslouženě vyhrává každou anketu o nejpopulárnější pokrm mezi zaměstnanci. A protože 9. září slavíme Mezinárodní den řízků, napadlo nás pomoci vám s výběrem té správné restaurace.
Zajít na řízek je perfektní příležitost dát dohromady pár kolegů a vyrazit společně na oběd. Takto společně strávený čas dá celé vaší skupině tu správnou náplň (doslova). Za cinkotu příborů a soustředěné práce žvýkacích svalů můžete s kolegy rozebrat tipy na další restaurace, kde – podle vás – dělají ty absolutně nejvelkolepější řízky pod sluncem.
Anebo se nesobecky podělit o rodinná kulinární tajemství předávaná po generace, týkající se přípravy toho nejlepšího „wienerschnitzelu“, který lze lidskýma rukama stvořit.
A pokud chcete být tak trochu za intelektuála, můžete se vytasit s několika zajímavými fakty:
• Už Arabové ve středověku smažili maso obalené v drceném chlebuTermín „Wienerschniztel“ (vídeňský řízek) vstoupil do historie roku 1862 v Miláně
• V roce 1905 začala řízky připravovat vídeňská restaurace Figlmüller, která se díky tomu prakticky přes noc stala extrémně populární (asi na to měli nějaký speciální fígl)
• V šedesátých letech americký řetězec „Wienerschnitzel“, který ovšem prodával hot-dogy, zmátl celé generace Američanů, kteří si pod tímto termínem představují… co jiného, než hot-dog.
A pokud stále nevíte, do které restaurace vyrazíte oslavit Mezinárodní den řízků, snadno ji na pár kliknutí vyhledáte s naším vyhledávačem restaurací.
TIP: Přímo při vyhledávání můžete restaurace filtrovat podle toho, jak chcete v restauraci platit (Stravenkou, eStravenkou, eBenefity, Cadhoc, Unišek aj.)
Nezbývá než vám popřát dobrý výběr – a dobrou chuť!