Brunch: Lenošení jako životní styl

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Jarní víkendy umí být i pochmurné, a tak se někdy nechce z postele. Ale proč si nezačít den stylově? Dopřejte si lahodný brunch a zpříjemněte si ráno – s elektronickou kartou eStravenka si ho vychutnáte snadno a bez starostí!
Brunch a eStravenka

Jaké trendy dnes nesmí chybět na brunchovém stole?

V hlavní roli zůstávají avokádo a vejce. Třeba avokávový toast z domácího chleba, který je doladěný uzeným lososem nebo sýrem feta. Z vaječných úprav je oblíbené vejce Benedikt, což je ztracené vejce s roztékajícím se žloutkem na opečené žemli, s plátkem šunky a holandskou omáčkou. Zvolit můžete i cloud eggs s bílkem našlehaným do pěny a krémovým žloutkem. V trendu jsou také misky smoothie bowls plné zdravých dobrot.

Z nápojů nesmíte vynechat domácí limonády nebo tzv. mocktaily, což jsou koktejly bez kapky alkoholu, ale zato s intenzivním a autentickým chuťovým zážitkem. A samozřejmostí je káva, nejlépe v zajímavých variantách jako espresso tonic, cold brew nebo latte s chai kořením. Nebojte zkoušet nové věci, brunche jsou totiž i o experimentování.

Kam na brunch se stravenkovou kartou ve východních Čechách?

Tymián Bistro

Třeba do Tymián Bistra v centru Pardubic. Mají zde skvělou kávu a na víkendovém brunchi ochutnejte třeba pečený květák s kari humusem a pitou, trhanou krkovičku v BBQ omáčce s kváskovým chlebem nebo míchaná vajíčka v housce s čedarovou omáčkou.

Bistro Filištínská

V Chrudimi najdete Bistro Filištínská. V příjemném a nápaditém podniku si můžete dát vyhlášené smažené koblížky z odpalovaného těsta, krémem z mascarpone a jablky v karamelu, ale i zastřená vejce s koprovým lososem na croissantu s holandskou omáčkou.

Bageterie Boulevard

V Hradci Králové zajděte do Bageterie Boulevard. Najdete ji v obchodních centrech Futurum a Aupark. Pochutnáte si na palačinkách s mascarpone, dýňovém chlebíku s lososem a volským okem nebo Švýcarské vaječné omeletě s modrým sýrem, maasdamerem a camembertem, salátkem a rozpečeným muffinem. K tomu nezbytnou kávu a jako sladkou tečku mandarinkový cheesecake ve skleničce.

Vyrazte na odpočinkový brunch třeba s kolegy z práce a nezapomeňte doma vaši nejoblíbenější stravenku eStravenka.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…