Vychutnejte si grilování v latinských rytmech

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Užijte si odpočinek a dobroty z grilu! Máme pro vás tipy na skvělé restaurace, ve kterých můžete navíc platit s vaší stravenkovou kartou eStravenka.
Grilování s kartou eStravenka

Také milujete grilování, k tomu dobré pití a příjemné posezení s přáteli? Stačí vzít svou elektronickou stravenku eStravenka, milou společnost a vydat se vstříc novým kulinářským zážitkům.

Grilování je opravdové umění

Je to rituál, který spojuje lidi u dobrého jídla a učí nás zpomalit, užívat si okamžik a oslavit život a jeho krásy. A k těm bez debat patří i dobré jídlo.

Počátek grilování najdeme tisíce let zpátky, kdy lidé objevili, že maso pečené nad ohněm je chutnější a stravitelnější. Dnes jsou nejoblíbenějšími kousky z grilu steaky, ryby, žebra, křidélka, ale i hotdogy či hamburgery. Na své si ale přijdou i vegetariáni, skvělé jsou totiž i grilované sýry, zelenina, vegetariánské burgery a dokonce i ovoce, např. ananas, broskve nebo banány.

A víte, jaký je rozdíl mezi grilováním a BBQ (barbecue)? BBQ pochází z indiánské kuchyně a jde o delší přípravu masa při nižší teplotě a často i s trochou kouře. Tímto postupem lehce připravíte i větší kusy masa. Klasické grilování je pak naopak o rychlé přípravě při vysoké teplotě.

Kam můžete na lahůdky z grilu s vaší nejoblíbenější stravenkou?

  • V Habanero Mexican Grill jsou specialisté na grilování v mexickém stylu. Vybírat můžete z hovězího, kuřecího nebo vepřového masa, které doplníte rýží, fazolemi, zeleninou a variantami pálivých omáček. Užijete si zde také typické mexické tachos, burritos, enchiladas, ale také quacamole nebo papričky jalapeños. A náš tip na dezert? Určitě tres leches ze třech druhů mléka. Restaurace najdete v Praze.
  • V severočeském Chomutově pak určitě navštivte Castor Grill Restaurant. Dejte si steak ze svíčkové nebo tuňáka, BBQ vepřovou krkovici nebo kuřecí supreme s bylinkovým máslem. Z výběru burgerů vyzkoušejte třeba pastrami BBQ burger z uzené hovězí hrudi nebo vegan burger z pečené čepy a černých fazolí. A k tomu třeba domácí lanýžové krokety s mandlemi.
  • Restaurace Kobe restaurant najdete na několika místech v Praze a v Brně. V Kobe na Václavském náměstí si pochutnáte na filírovaném rump steaku z plemene Black Angus nebo na skvělém grilovaném steaku z lososa. Obojí doplněné teriyaki omáčkou, domácími hranolky nebo jasmínovou rýží. A tip pro maximální gurmány? Steak z jednoho z nejluxusnějších druhů masa, japonského skotu Wagyu. Pro tento druh masa je typické mramorování, neboli ukládání mezisvalového tuku. Steak je šťavnatý a jemný a vychutnat si ho můžete třeba v Kobe na Roztylské ulici.

Udělejte si čas a zajděte s blízkými za dobrodružstvím chutí z grilu. A zaplaťte se svou nejvýhodnější stravenkou eStravenka, třeba moderně mobilem nebo chytrými hodinkami pomocí Apple Pay nebo Google Pay.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…