Minestrone: Italská polévka, která zahřeje v každé sezóně!

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Dopřejte si polévku plnou chuti, vitamínů a živin. Právě taková je minestrone. Zajděte na ni přes oběd s vašimi kolegy a s vaší oblíbenou elektronickou stravenkovou kartou eStravenka. Uvidíte, že vás zahřeje a zvedne náladu.
Minestrone s kartou eStravenka

Ikonická polévka okouzlila svou jednoduchostí a skvělou chutí doslova celý svět. Je symbolem rodinného tepla, italské pohostinnosti a objevuje se i v italské literatuře a filmech. Tak si dejte dobrou minestrone s vaší nejoblíbenější stravenkou eStravenka.

Ikonická zeleninová polévka vždy potěší svou chutí

Minestrone má své kořeny ve starověkém Římě, kdy byla hlavní součástí stravy prostého lidu. Název pochází z italského slova „minestra“, což v překladu znamená polévka.

Přestože pro tuhle polévku neexistuje jeden pevně daný recept, součástí bývá vývar, zelenina, luštěniny, bylinky, koření, kousky masa a těstoviny nebo rýže. Finální chuť pak doladí trocha strouhaného parmazánu. Varianty polévky se přizpůsobují sezónnosti, lokalitě a preferencím strávníků, možná je i vegetariánská varianta ze zeleninového vývaru. V Toskánsku se přidává černá kapusta, v Ligurii pak bazalkové pesto. Polévka je sytá a lze ji podávat jako hlavní jídlo, třeba s opečeným bílým chlebem s trochou olivového oleje a mozarrellou.

Uvaříte si polévku doma nebo na ni zajdete se stravenkovou kartou eStravenka

Polévku si můžete uvařit doma, suroviny na ni hravě nakoupíte s eStravenkou. Ale pokud se vám vařit nechce, nevadí. Máme pro vás tipy, kam na polévku s kolegy nebo přáteli zajít.

  • Na pražském Betlémském náměstí si můžete vychutnat skvělou minestrone s bazalkovým pestem v italské restauraci Risotteria Italiana Alriso. Rádi zde také připravují rýži v nejrůznějších podobách, rozhodně tedy nevynechejte skvostně připravená risotta z rýže carnaroli. Třeba pomerančové risotto s trhaným kachním masem nebo s černým lanýžem a sýrem stracciatella. Skvělé zde mají i špagety, plody moře a samozřejmě italské dezerty.
  • S minestrone pomodoro s italskou pancettou a bazalkou se můžete zahřát v rodinné restauraci Pizza Nuova na Praze 1. K polévce si dejte třeba neapolskou pizzu s pořádnými okraji nebo domácí těstoviny, grilovaná masa, ryby a plody moře. A jako sladkou tečku panna cottu s malinovou omáčkou, za vyzkoušení ale stojí i pizza s nutellou a pistáciemi. A pokud si z jídel nemůžete vybrat, zvolte některou z variant degustací.
  • Pizza West sídlí v pražských Nuslích. Jsou to specialisté na skvělou pizzu a čerstvé těstoviny. Najdete zde i nabídku salátů, ale také dobrot z mexické a řecké kuchyně.
  • Minestrone si můžete dopřát i v semilské restauraci Da Giorgio. Užijete si zde italskou kuchyni, pizzu, těstoviny, rizota, ale marinovaná vepřová žebra nebo kebab.

Oběd s eStravenkou osvěží tělo i ducha

Užijte si příspěvky na stravování ve formě karty eStravenka naplno a zajděte s milými kolegy na oběd do blízké restaurace. Krátká procházka a změna prostředí prospěje všem a společné jídlo utuží tým víc než kdejaký teambuiding.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…