Den ovocného koláče je tady!

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty



Ovocné koláče patří k tomu nejlepšímu ze sladké kuchyně. Nejen proto mají i svůj svátek. Pořádně ho 27. prosince oslavte a dopřejte si ovocný koláč třeba v cukrárně s dobrou kávou. Společníkem vám bude vaše elektronická stravenka eStravenka.

Udělejte si radost ovocným koláčem s kartou eStravenka

Oslavte s námi 27. prosince Den ovocného koláče! Je sice po Vánocích a sladkého jste možná už měli dost, ale v případě ovocných koláčů se to promíjí. Všichni je totiž milujeme! Stačí si jen vzpomenout na ty domácí, které jsme měli rádi jako děti. Tak dojeďte rok ve sladkém duchu a dopřejte si ovocný koláč, jak má být. Třeba s vaší kartou eStravenka.

Jaký koláč máte nejraději?

Ovocný koláč má stovky variant. Může být pečený v kulaté formě, ale i na klasickém plechu a nakrájený na čtvercové řezy. Tradiční moravské koláče jsou menší a pečou se samostatně, vyhrát si ale můžete i s malými koláčky ve svatebním stylu. Na koláč jsou skvělé meruňky, švestky nebo borůvky, ovoce lze i zkombinovat dohromady. Náplň může být doplněná o tvaroh či mák a nejlepší je koláč ozdobený máslovou drobenkou.

Historie této oblíbené sladkosti sahá hluboko do minulosti a každý stát či region má své vlastní varianty. V Americe mají tradiční apple pie, v Británii apple crumble, ve Francii tarte tatin. I u nás jsou koláče neodmyslitelnou součástí regionální kuchyně a rodiny si recepty předávají z generace na generaci.

Upečte si vlastní koláč, nebo si ho dopřejte s eStravenkou

Nebudeme zastírat, že nejlepší oslava Dne ovocného koláče je upéct svůj vlastní a pozvat na něj blízké. Pečení může být i velká relaxace a radost z vlastní tvorby. Pokud s pečením nemáte velké zkušenosti, vyberte jednoduchou variantu, kterou zvládne každý. Zkuste třeba hrníčkový recept, kde není nutné vážit ingredience. Pokud jste v kuchyni zběhlí, pusťte se do nějakého netradičního receptu, třeba obráceného koláče s jablky nebo mřížkového s jahodami. 

  • Pokud nejste úplně pečící typ a na dobrý koláč si spíš někam zajdete, vezměte své stravenky pro zaměstnance a vyzkoušejte Pekařství Jaroslav Kollinger. Najdete ho v Praze, Čelákovicích, Českém Brodě a také ve spoustě pojízdných prodejen. Vybírat zde můžete ze spousty druhů koláčů, šátečků a koblih.
  • Náš další tip je rodinná cukrárna La Pausa z Berouna. Ke koláči si můžete vybrat ještě i některý z dezertů, dortíků či netradičních zákusků.
  • Pekařství Martínek pak najdete v Poděbradech, Nymburku, Městci Králové, v Pečkách a Sadské. Pečou skvělé pečivo, dezerty a dortíky z pravých italských surovin. A koláčky mají třeba švestkové, jahodové, povidlové, borůvkové a spoustu dalších druhů.

Koláče jsou nejen lahůdkou, ale i ztělesněním radosti a pohody. Ať už jsou domácí nebo kupované, hlavní jsou společné chvíle s blízkými, se kterými s je vychutnáte. Suroviny na koláč i zážitek v cukrárně pak zaplaťte s vaší nejvýhodnější stravenkovou kartou eStravenka.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…