Vychutnejte si mezinárodní den kávy s eStravenkou

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Pojďte si s námi užít Mezinárodní den kávy, který se slaví každoročně  1. října. Zajděte si do příjemné kavárny, nebo si pořiďte nějakou opravdu kvalitní kávu domů. A to vše s vaší elektronickou stravenkou eStravenka.
Oslavte mezinárodní den kávy s kartou eStravenka

Také si neumíte bez kávy představit den? Tak se přidejte do týmu kávoholiků a oslavte také 1. října Mezinárodní den kávy. Na datu svátku se dohodly členské země Organizace pro kávu (ICO) v roce 2015. Mimo oslavy tohoto lahodného moku má svátek za cíl podpořit fair trade zemědělství a udržitelné podmínky pro pěstitele kávy z rozvojových zemích.

Proč je káva tak oblíbená?

Káva je dnes opravdový fenomén a milují ji miliony lidí na celém světě. Do Evropy byla první káva dovezena na začátku 17. století a dnes je již pevnou součástí kultury. Bývá tradiční tečkou jakékoli hostiny či oslavy, kaváren a pražíren je všude jako hub po dešti a balíček kávy je vnímán jako milý dárek, který nikoho neurazí. Dobrá káva je prostě trend.

A proč ji lidé milují? Káva má nezaměnitelné aroma a lahodnou chuť. Může být i vyjádřením naší individuality, je jí totiž tolik druhů! Někdo má rád silné espresso bez mléka, jiný nedá dopustit na café latté nebo cappuccino. Oblíbená je i se šlehačkou, se zmrzlinou nebo vaječným likérem. V menším množství prospívá zdraví a působí i jako prevence některých onemocnění. A nezanedbatelné nejsou ani její povzbuzující účinky, díky kterým zažene únavu a zlepší naši koncentraci.


Den kávy se stravenkovou kartou eStravenka

Jak Mezinárodní den kávy oslavit? Zajděte si na šálek kofeinového nápoje podle své chuti, nebo naopak vyzkoušejte nový způsob přípravy tohoto moku. A také si pořiďte domů nějakou opravdu kvalitní, ideálně fair trade kávu. Nejlépe však v tento den na šálek kávy někoho pozvěte!

  • My pro vás máme několik tipů, kam můžete na skvělou kávu zajít a zaplatit s vaší nejvýhodnější stravenkou. První tip je stylová kavárna Kafesha, která je perfektní volbou pro pravé kávové nadšence. Najdete ji na pražském Andělu a mimo výběrové kávy z mnoha koutů světa si zde pochutnáte i na lahodném cheesecaku nebo muffinu. V týmu kavárny jsou opravdoví nadšenci kávové kultury, kteří vám rádi představí nabídku i speciální nápoje.
  • V Mníšku pod Brdy pak najdete podnik dvou sester Tady a teď. Tak doplňte energii skvělou kávou a zákuskem, zajít sem ale můžete i na skvělou snídani. Co byste po ránu řekli třeba na 3 vejce do skla nebo lívance s pěnou z červené řepy?
  • Za návštěvu stojí také kavárna a pražírna Bohemian Coffee House, která sídlí v srdci Českého Švýcarska, v Rumburku. Mimo výběrové kávy zde pro vás mají i výborné domácí dorty a koláče. Jejich kávu z několika kontinentů si pořiďte i domů, ať již osobně nebo na e-shopu.

Tak přejeme hezký Den kávy s vaší eStravenkou. A dejte nám vědět, jak jste si ho užili.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…