Užijte si dolce vita s italskou kuchyní

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty


Italská kuchyně si podmanila svět. Zajet do Itálie na pizzu je sice bezvadný nápad, ale i u nás najdete skvělé restaurace, kde se vaří z pravých italských surovin. Tak se s námi pojďte ponořit do tajů italské kuchyně a plaťte s vaší oblíbenou kartou eStravenka.
Ochutnejte Itálii s kartou eStravenka

Znáte někoho, kdo by nemiloval Itálii? Prázdniny už sice skončily, ale to vám nebrání ponořit se do jejího kouzla kdykoli si vzpomenete. Itálii sice není daleko, ale občas je rychlejší a praktičtější navštívit italskou restauraci u nás. Bude to zážitek a platit můžete navíc i s oblíbenou stravovací kartou eStravenka. Tak si naplánujte s kolegy, přáteli či rodinou hezký večer či víkendový oběd v jižanském duchu a vydejte se objevovat chutě té pravé Itálie.

Italská kuchyně chytne za srdce

Itálie není jen překrásná země se spoustou historie a kultury, ale místní kuchyně navíc patří k těm nejoblíbenějším na světě. Stojí na čerstvých a kvalitních surovinách, jednoduchých a čistých chutích.
Mezi nejoblíbenější jídla patří tradičně pizza, různá risotta, lasagne nebo spaghetti. Naprosto dokonalé jsou také místní sladkosti, jako např. tiramisu, panna cotta nebo zmrzlina gelato. Italská zmrzlina obsahuje méně tuku, je hustější a krémovější.

Místní kuchyně je velmi rozmanitá a její podoba se liší od severu na jih a region od regionu. Pro severní Itálii jsou typická krémová risotta s houbami, polenta nebo omáčka z tavených sýrů fonduta. Jižní Itálie má kuchyni lehčí, časté jsou zde mořské plody a pikantnější chutě. Stejně tak se liší i pizza! Ta klasická neapolská má vyšší nadýchané okraje, římská je tenčí a křupavější, sicilská  zase připomíná focacciu.

I u nás si můžete užít pravou Itálii s eStravenkou

  • Máme pro vás pár tipů, kde si můžete skvělou italskou kuchyni vychutnat. Pokud jste z Prahy, zajděte do italské restaurace a pizzerie La Trattoria Turbanti. Sídlí v Horních Počernicích, v areálu Chvalského zámku. Pizzu zde pečou na bukovém dřevě, připravují vlastní domácí těstoviny a noky, vše z kvalitních a poctivých italských surovin.
  • Moraváci to budou mít blíž do italského bistra La Speranza. To patří rodině s toskánským původem a najdete ho v Brně na Lidické ulici. Vybrat si můžete ze spousty druhů pizz, těstovin, salátů, ale mají tu i pravou italskou zmrzlinu a skvělé víno. Vše připravují s láskou z výhradně italských produktů.
  • A až budete mít cestu okolo jihomoravského Uherského Hradiště, doporučujeme restauraci La Brusla. Zde si užijete vše od předkrmů (antipasti), prvních chodů (primi) až po hlavní chody (secondi), pastu, pizzu a samozřejmě dezerty (dolce). Mají zde i skvělé snídaně a rodinná snídaňová menu.

Tak si užijte Itálii naplno s přáteli či rodinou a nezapomeňte ani na skvělá italská vína a lahodnou kávu. Vše pak můžete platit vaší elektronickou stravenkovou kartou eStravenka. Buon appetito!


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…