Nechte se unést kouzlem lehké a zdravé vietnamské kuchyně

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Jak dobře znáte vietnamskou kuchyni? Pojďte s námi ochutnat její typická jídla. Připravili jsme pro vás několik inspirací, kam na originální Vietnam zajít s vaší elektronickou stravenkou eStravenka.
objevujte vietnamské chutě s kartou eStravenka

Doba prázdnin a dovolených je sice pryč, ale vy si můžete exotiku užívat plnými doušky i dál! Pojďte s námi objevovat dálné kuchyně a zajímavé restaurace, jejichž návštěva stojí za to. Vašim parťákem na této dobrodružné cestě bude vaše nejoblíbenější stravenka – eStravenka.

Vietnamské jídlo okouzlí každého

Kuchyně Vietnamu patří k těm nejzdravějším na světě a nadchne každého, kdo ji ochutná. Je svěží, lehká, plná zeleniny, čerstvých surovin a bylinek. A je navíc jednoduchá! Pro Vietnamce je jídlo centrem rodinného života a různých oslav. Vaření se řídí filozofií pěti elementů, od nich je pak odvozeno pět základních chutí, které vietnamská kuchyně dokonale vyvažuje.

Mezi typická jídla patří třeba světoznámá polévka Pho s masem, nudlemi, zeleninou a bylinkami, plněné letní závitky z rýžového papíru Goi Cuon nebo Bun Cha, grilované vepřové podávané s rýžovými nudlemi. Pro Vietnam je také typická kávová kultura. Káva je zde silná a podává se často s kondenzovaným mlékem.

Kam zajít objevovat vietnamské chutě? Máme pro vás 3 tipy!

Rádi byste na vietnamské jídlo zašli, ale nevíte kam? Pak vám to usnadníme. Přinášíme vám pár tipů, kde si to užijete a navíc zaplatíte s elektronickou stravenkou eStravenka.

  • Pho Vietnam je pražská restaurace, kterou najdete na Anglické, jejich bistro pak na Slavíkově ulici. Vietnamská jídla Česku představili jako první, otvírali totiž už v roce 2010. Vaří opravdu skvěle, o čemž svědčí nejen spousty spokojených zákazníků, ale i to, že jsou součástí prestižního výběru Best of Prague v New York Times. V nabídce nechybí typické Pho a další speciality, jídla z masa, ale na své si přijdou i vegani.

  • Brněnský May House přináší na Moravu kus autentické exotiky. V menu najdete všechny typické vietnamské „klasiky“, ale třeba i křupavou kachnu s omáčkou nebo krevety se zeleninou a rýží. Pokud spěcháte, zastavte se jen na skvělou kávu a smažený sezamový koblížek Bánh Rán plněný sladkými fazolemi.

  • Náš třetí tip je MOC restaurant. Provozují čtyři restaurace, ve kterých svým zákazníkům přinášejí originální chutě Vietnamu. Dvě najdete v Liberci, další v Mladé Boleslavi a Jablonci nad Nisou. Ochutnejte zde třeba napařované knedlíčky s vepřovým masem Dim Sum nebo Com Rang Lap Muong, vietnamskou klobásu se smaženou rýží. Skvělý je zde také výběr sushi.

Zorganizujte s přáteli či kolegy z práce tour za poznáváním exotických kuchyní. A určitě nezapomeňte doma vaši oblíbenou stravenkovou kartu eStravenka! Nejlépe ji mějte přímo v chytrém mobilu či hodinkách, jen tak si budete jistí, že ji máte vždy po ruce.


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…