Vychutnejte si thajskou kuchyni – symfonii chutí a vůní

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty



Už jste ochutnali thajskou kuchyni? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit! Thajské pokrmy vás okouzlí nečekanými chutěmi a vůněmi. Máme pro vás několik tipů, kde si můžete vychutnat autentickou thajskou kuchyni a zaplatit svou oblíbenou elektronickou kartou eStravenka.
Chuť Thajska s kartou eStravenka

Prázdniny jsou za námi, ale není důvod smutnit. Návrat k pracovním povinnostem nemusí být nezáživný. Využijte volný čas po práci naplno a dopřejte si zážitky! Zajděte na originální thajské jídlo a uvidíte, že si exotické chutě plné neobvyklých kontrastů zamilujete. Vaše dobrodružství právě začíná.

Thajská kuchyně jako dokonalá symfonie

Čerstvá, zdravá, rozmanitá a pikantní. Tak by šla v jednoduchosti popsat thajská kuchyně. Jídla jsou typická širokou škálou chutí a spojují slané, sladké, kyselé a pálivé do naprosté dokonalosti. Typickými surovinami jsou rýže, kokosové mléko, chilli, limetky, rybí omáčka a koriandr. Každá z thajských oblastí má své typické speciality. V severním Thajsku je to třeba polévka Khao Soi, v jižní části jsou časté ještě více pálivé pokrmy. Thajci jsou také velmi pohostinní a mají neustále úsměv na tváři.

Zajděte na opravdové thajské jídlo s eStravenkou

I v Čechách najdete spoustu míst, kde si můžete vychutnat autentické chutě Thajska. My pro vás máme tři tipy, kam na skvělé thajské jídlo zajít.

  • V thajském bistru a kavárně Thai Station si vychutnáte tradiční jídla ze „země úsměvů“. Sídlí v pražské ulici Skořepka a v pracovní dny si sem zajděte třeba na obědové menu. Doporučujeme také pálivou polévku Tom Kha s kokosovým mlékem, salát Som Tum s papájou, arašídy, rajčaty, karotkou a fazolkami nebo některou z variant curry, smaženou rýži a skleněné nudle.

  • Teplické bistro Eat Thai je první thajské bistro, které vzniklo v ústeckém kraji. Ochutnáte zde pokrmy z rukou zkušených Thajek. Dopřejte si jarní závitky, polévky, curry, lahodnou rýži a spoustu dalšího. Milovníci sladkostí ocení tapiokový pudink s kokosovým mlékem.

  • V Oáza bistro jsou specialisté na thajskou kuchyni, sushi a jiné asijské speciality. Najdete je ve Žďáru nad Sázavou. Zajít sem můžete na snídani, polední menu, ale i tradiční výběr z Á la carte. Mají zde skvělé autorské sushi, závitky, kokosovou polévku s masem nebo krevetami Tom Kha Kai/Koong nebo nudle a jídla z woku. A pokud si rádi připravujete asijské dobroty i doma, nakoupíte zde kvalitní suroviny včetně bylinek.

Už se vám sbíhají sliny? Tak nezůstávejte jen u čtení. Vydejte se do některé z restaurací s přáteli a rodinou a zažijte exotické chutě na vlastní kůži. Využijte příspěvek na stravování zaměstnanců od vaší firmy a nezapomeňte si s sebou vzít svou eStravenku!


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…