Oblíbená restaurace Sklep nabízí českou klasiku a dbá na životní prostředí

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Zajděte na dobrý oběd nebo večeři do známé žižkovské restaurace Sklep. Jako v nebi se zde budou cítit milovníci české klasiky. Mimo dobré jídlo a pití potěší hosty i to, jak tahle restaurace dbá na udržitelnost. A platit zde můžete s vaší stravenkovou kartou eStravenka.
Objevte restaurace Sklep s kartou eStravenka

Hledáte inspiraci na dobrou pražskou restauraci, kde můžete navíc utratit příspěvky na stravování od vašeho zaměstnavatele? Pak pro vás máme tip! Zajděte do legendární restaurace SKLEP. Tenhle žižkovský podnik býval, jak už samotný název napovídá, oblíbeným místem členů legendárního souboru divadla Sklep. Restauraci najdete na Seifrtově ulici.

Česká klasika a velký výběr piv i vín

Restaurace Sklep prošla na počátku 90. let rekonstrukcí a prostory se rozšířily o prosklenou zimní zahradu, letní zahradu a pivobar. A také o penzion s nabídkou ubytování.

V pracovní dny sem můžete zaskočit na denní menu, klasický jídelní lístek pak potěší především milovníky české klasiky. Pochutnat si můžete na kachně, guláši, svíčkové nebo řízečcích. Vyhlášené jsou také pochoutky k pivu, stejně jako domácí tatarák nebo marinovaná vepřová žebra. Odměnit se ale  můžete třeba i uruguayským hovězím Rumpsteakem s domácími hranolky. Hladoví zde nezůstanou ale ani vegetariáni. A po jídle oceníte skvělou kávu s dezertem.

Pokud máte rádi pivo, určitě oceníte nepasterizovanou tankovou Plzeň a bohatou nabídku několika dalších piv z menších i větších pivovarů. Jestli jste spíš na víno, čeká na vás skvělý výběr z moravských, ale i světových vinařství. Návštěva rozhodně stojí za to!

Zodpovědnost k životnímu prostředí je v restauraci Sklep důležité

V dnešní době se udržitelnost a zodpovědnost k přírodě stávají běžnou součástí podnikání. Aktivně se mu věnují i v restauraci Sklep. Mimo to, že důsledně třídí odpad, tak navíc kompostují i rostlinný gastroodpad. Je to efektivní a ekologický způsob, jak snížit množství zbytků z provozu, které by jinak skončily na skládkách. Kompostování je navíc přeměnění na hodnotný produkt pro další využití v zemědělství nebo zahradnictví. Další odpad z kuchyně pak využívají jako doplňkové krmivo při chovu slepic. Ve Sklepě také rádi spolupracují s místními dodavateli a aktivně tak podporují lokální výrobu.

Tak vyrazte do restaurace Sklep na dobrou večeři nebo oběd s kolegy. Platit zde můžete s vaší oblíbenou nejvýhodnější stravenkou eStravenka.

Zajímá vás, jak přistupujeme k ochraně životního prostředí u nás v Up Česká republika? Přečtěte si o našich snahách na webu na stránce Ekologie.


Mám zájem o benefity od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…