Letní kávové osvěžení? Cold Brew Coffee!

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Za studena macerovaná káva Cold Brew Coffee přináší příjemné letní osvěžení a trochu jiný rozměr kávové chuti. Příprava je jednoduchá. Chce to jen opravdu kvalitní kávu, kterou si pořídíte s vaší oblíbenou elektronickou stravenkovou kartou eStravenka.

Cold Brew s kartou eStravenka

I na parném létě lze najít spoustu pozitiv. Pokud patříte ke kávovým fajnšmekrům, můžete horké počasí využít i k experimentování s mnoha variantami studených káv. A určitě se nemusíte omezovat jen na klasické frappé nebo kávu se zmrzlinou.

Ideální káva pro horké dny

Příprava cold brew, neboli macerování za studena, je velmi jednoduchá. Kávu si můžete pohodlně přichystat kdekoli, kde je lednice. Třeba i u vás v kanceláři. Tak překvapte své kolegy a nabídněte jim tento letní trend. Na 1 litr vody budete potřebovat přibližně 100 gramů kvalitní, středně až hrubě mleté kávy. Nasypejte ji do láhve a zalijte studenou vodou. Směs promíchejte a nechte v lednici macerovat přibližně 18 až 24 hodin, ideálně v uzavíratelné skleněné nádobě. Až druhý den přijdete, stačí kávu přefiltrovat přes kávový filtr nebo čisté plátno. A je hotovo! V lednici vám vydrží až týden. Tedy za předpokladu, že ji dřív nevypijete.

Postup přípravy Cold Brew Coffee

Tipy pro přípravu Cold Brew Coffee

Macerovaný kávový nápoj je chuťově velmi příjemný, jemnější a lahodnější než klasicky připravovaná káva. V chladné vodě se totiž lépe rozvinou chuťové i aromatické nuance, proto je Cold Brew Coffee ideální pro experimentování s různými druhy a odrůdami kávy. Nejlepší je vždy samozřejmě čerstvě upražená a namletá. Do hotového nápoje pak můžete přidat vodu (pokud je na vás výsledná káva příliš silná), ale i kostky ledu, mléko, smetanu, různé sirupy, plátky limetky nebo dokonce tonik!

Kvalitní káva podpoří zdraví a pořídíte ji jednoduše s eStravenkou

Pokud se káva pije s mírou, má podle mnoha výzkumů pozitivní zdravotní účinky. Obsahuje cenné antioxidanty, pomáhá spalovat tuky, chrání zdraví střev, jater a zlepšuje paměť. A to už jsou hodně dobré důvody k tomu, dát si sem tam šálek lahodné kávy. Nejen pro vaše letní kávová dobrodružství si ale dopřávejte kávu opravdu kvalitní. Využijte firemní příspěvek na stravování a pořiďte si ji u našich partnerů, které vyhledáte přes vyhledávač partnerských provozoven nebo v aplikaci Můj Up. Platit zde samozřejmě můžete s vaším oblíbeným firemním benefitem, elektronickou stravenkou eStravenka.

Vychutnejte si léto s osvěžujícím Cold Brew Coffee a eStravenkou, ideální kombinace pro horké dny!


Mám zájem o stravenky od Up

    Odesláním údajů nám umožňujete zpracování Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vaší žádosti. Více informací, včetně informací o Vašich právech naleznete na stránce Ochrana osobních údajů.

    Autor

    Innovation Marketing Manager

    otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…